Upute

Rezervišite.
Dodjite.
Uživajte! 

Za bilo koju informaciju koja Vam je potrebna kontaktirajte nas  info@sunce-vlasic.com . Hvala!

Turističko naselje Babanovac-Vlašić

T +387 30 541 100
F +387 30 541 102
info@sunce-vlasic.com
www.sunce-vlasic.com

Izgrađena dvorana na Babanovcu

Na Babanovcu, Vlašić završena je izgradnja sportske dvorane koja će napraviti iskorak u organizaciji različitih sportskih takmičenja. Dvorana se nalazi u sklopu hotela „Sunce“ a prvi "gosti" su rukometni reprezentativci BiH. 

 

Vlašić je prije rata važio za jednu od najpoželjnijih destinacija kada su u pitanju pripreme sportista. Svojim položajem i idealnom nadmorskom visinom ugostio je eminentne sportske ekipe bivše Jugoslavije: košarkašku reprezentaciju, Dinamo, Hajduk, Partizan, iako je na Babanovcu postojao samo jedan hotel i jedan travnati nogometni teren. Danas na Babanovcu postoje brojni odlični hotelski smještajni kapaciteti, ali je nedostatak sportske infrastrukture limitirao dolazak sportskih ekipa.

 

„Sportska dvorana će moći primiti 300 gledatelja a svojim dimenzijama odgovora rukometu, odbojci, košarci, malom nogometu. U okviru dvorane opremiti ćemo i teretanu", istakla je Suada Avdić, menadžerica hotela „Sunce“ koji raspolaže sa 38 soba maksimalnog kapaciteta 110 ležaja, zatvoreni bazen, wellness, vlastiti baby ski-lift sa uređenim ski-stazama srednjeg nagiba.

 

Ideja o izgradnji sportske dvorane nastala je tokom razgovora sa sportistima koji su bili smješteni u hotelu.

 

 

VRH