Upute

Rezervišite.
Dodjite.
Uživajte! 

Za bilo koju informaciju koja Vam je potrebna kontaktirajte nas  info@sunce-vlasic.com . Hvala!

Turističko naselje Babanovac-Vlašić

T +387 30 541 100
F +387 30 541 102
info@sunce-vlasic.com
www.sunce-vlasic.com

Info za goste

OTKAZ BORAVKA:

Ukoliko gost želi otkazati boravak, potrebno je da to učini pismeno. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova kako slijedi:

 • za otkaz do 30 dana prije aranžmana, gost plaća 5% od cijene aranžmana;
 • za otkaz od 29 do 15 dana prije aranžmana, gost plaća 25% od cijene aranžmana;
 • za otkaz od 14 do 8 dana prije aranžmana, gost plaća 40% od cijene aranžmana;
 • za otkaz od 7 do 0 dana prije aranžmana, gost plaća 70% od cijene aranžmana.

 Ukoliko se gost ne pojavi na dan početka aranžmana ili otkaže aranžman po njegovu početku, hotelijer će naplatiti cjelokupni iznos aranžmana.

 Ukoliko dođe do prijevremenog odlaska (sa izuzetkom smrti ili bolesti člana uže obitelji), obračunava se puna cijena do datuma završetka rezervacije.

 Hotelijer ne uzima u obzir loše vrijeme ili slične situacije kao valjan razlog za prekid boravka ili prijevremeni odlazak.

 

Poštovani, najljepše Vam se zahvaljujemo na rezervaciji aranžmana u HOTELU „SUNCE" Vlašić

 

1.REZERVACIJA I UPUTE

Rezervacija se smatra definitivnom, ako se do dana izdavanja potvrde uplati obavezni avans u iznosu od 30% vrijednosti aranžmana na dolje navedeni žiro račun, a ostatak 70% od vrijednosti aranžmana sedam dana prije dolaska u HOTEL. Uplatom avansa potvrđujete da ste pročitali iznesene uslove i upustva te da se sa njima slažete. Ukoliko se u navedenom roku ne uplati cjelokupan iznos aranžmana Hotel smatra da je gost otkazao dolazak.

2.DOLAZAK I ODLAZAK iz HOTEL-a

Check-in je od 14 sati, a check-out je do 11 sati. U hotelske sobe se možete smjestiti od 14-18 sati. U slučaju kasnijeg dolaska, molimo da svoj dolazak najavite na broj telefona: +387 30 541 100. Zadnjeg dana boravka, sobe treba napustiti do 11 sati. Zadržavanje sobe poslije 11 sati povlači plaćanje za još jedan dan. Na dan dolaska rezervaciju čuvamo do 18 sati ukoliko nije naznačen kasni dolazak.

ODUSTAJANJE OD ARANŽMANA

 

Gost može otkazati boravak i tražiti promjenu datuma dolaska samo u pismenoj formi.
U tom slučaju, dužan je da HOTELU nadoknadi sljedeće troškove.

Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova kako slijedi: 

 • PRIJE dolaska za otkaz aranžmana, za promjenu datuma dolaska, odnosno otkaz u slučaju viša sila;
 • do 30 dana, 5% cijene aranžmana bez naplate troškova;
 • od 29 do 7 dana, 30% cijene aranžmana, odnosno 15% cijene aranžmana;
 •  od 7 do 1 dana, 50% cijene aranžmana, odnosno 25% cijene aranžmana;
 • na dan dolaska, 100% cijene aranžmana, odnosno 50% cijene aranžmana.

Ukoliko se gost ne pojavi na dan početka aranžmana ili otkaže aranžman po njegovu početku hotelijer će naplatiti cjelokupni iznos aranžmana. U slučaju ozbiljne bolesti ili smrti u užem porodičnom krugu, na osnovu valjane potvrde dostavljene odmah po otkazu aranžmana, tj. najmanje 8 sati prije početka aranžmana, gost ne plaća gore navedene otkazne troškove.

PRIJEVREMENI ODLAZAK:

Ukoliko dođe do prijevremenog odlaska (sa izuzetkom VIŠA sila) obračunava se puna cijena aranžmana (do datuma završetka rezervacije). HOTEL ne uzima u obzir loše vrijeme ili slične situacije kao valjan razlog za prekid boravka ili prijevremeni odlazak. Otkaz aranžmana u slučaju VIŠA sila smatra se svaki otkaz koji je prouzrokovan bolešću ili smrću u užem krugu porodice (roditelj, suprug ili dijete), elementarnom nepogodom, vojnom vježbom ili ratom.

KUĆNI LJUBIMCI:

Zbog zdravstvenih i higijenskih razloga, najstrožije je zabranjeno unošenje bilo kakvih ljubimaca i životinja u HOTEL. Za sve dodatne informacije i upite molimo kontaktirajte nas na broj telefona: +387 30 541 100. Naše ljubazno osoblje sa zadovoljstvom Vam stoji na raspolaganju. Zahvaljujemo na povjerenju.

Business

Hotel Sunce raspolaže sa konferencijskim salama sa ozvučenjem i tehničkom opremom, kao što su: prenosivi projektor i platno, više flip-chart tabli, laptop. Sala je pogodna za seminare, promocije i velike skupove.

Unutar hotela se također nalazi i internet klub sa brzom internet vezom. Djeca će imati mogućnost da svoje vrijeme provodu i u PlayOnline Klubu, igrajući se igrica preko interneta. U hotelu Sunce gosti imaju priliku da koriste također Wi-Fi pristup internetu.

Organizaciju sastanaka, promocija, konferencija i drugih sličnih događaja možete prepustiti organizacionom timu našeg hotela, na način kako su to do sada činili eminentni klijenti iz različitih oblasti.

Nadamo se da ćete odabrati planinu Vlašić za organizaciju ovakvih događaja i naravno, Hotel SUNCE.

Wellness

Hotel „SUNCE“ u svojoj ponudi posebno izdvaja wellness program koji sadrži sljedeće elemente:

 • Zatvoreni bazen sa pogledom na skijalište;
 • Finska sauna: dubinski čisti kožu, opušta mišiće, ubrzava cirkulaciju, otvara disajne puteve.
 • Tursko kupatilo: otklanja umor, poboljšava perifernu cirkulaciju, otklanja napetost mišića, poboljšava imunitet, pomaže u otklanjanju poremećaja sna. Tursko kupatilo je perfektna dopuna klasičnoj sauni. Samo za sebe pruža iskustvo totalne revitalizacije tijela, na način koji su poznavali još i stari Rimljani. Topla i vlažna atmosfera u kabini mogu pomoći kod lakih medicinskih oboljenja (reumatizam, upala mišića itd.). Nikako ne smijemo zaboraviti aspekt kozmetike u turskom kupatilu.
 • Hydrodetox, čišćenje tijela iznutra. Jedan od načina da se to uradi je detoksikacija organizma elektrolizom i ionizacijom, tj. aparatom Hydrodetox.
 • Svjetlosna terapija: otklonite stres i opustite se uz svjetlosnu terapiju. Boje pozitivno djeluju na mentalni kao i tjelesni sklop organizma. Plava, zelena, žuta i crvena. Uticaj boja na duhovno stanje vrši se direktno preko očiju, a na tjelesno stanje preko kože. Terapija bojama oživljava nervne završetke i ojačava imuni sistem. Zračenjem se aktivira odbrambeni mehanizam tijela, pokreću se hemijski procesi u organizmu, receptori u mozgu djeluju energetski i opuštajuće na nervni sistem.
 • Tepidarijumi: tople klupe predstavljaju idealno mjesto za opuštanje poslije saune, bazena ili parnog kupatila.
 • Masaže: na raspolaganju je program relaks masaža sa eteričnim uljima, sportskih masaža.

 

Restoran

U prelijepo uređenom restoranu, gostima hotela se nudi tradicionalna bosanska kuhinja, kao i međunarodni specijaliteti. Naravno, u ponudi se nalazi i nadaleko poznati sir koji nosi naziv po planini Vlašić - Vlašićki sir.

 

Pogled iz restorana je usmjeren prema stazi baby lifta, a kada padne noć svijetla se priguše, te stvore savršen ugođaj za uživanje uz čašu vrhunskih vina sa pogledom na osvijetljenu stazu za noćno skijanje.

 

U ugodnom ambijentu organiziramo sve vrste ručkova, večera i proslava. Izvrsna ponuda hrane spravljene od vrhunskih namirnica, te bogata ponuda vina činit će Vaš boravak ugodnijim.

Osoblje hotela „SUNCE" se raduje Vašoj posjeti i želi Vam ugodan boravaku našem objektu.

Koliba

Uz hotel „SUNCE“ neposredno na stazi baby ski-lifta nalazi se restoran „Koliba", jedinstveno mjesto sa dobrom kuhinjom, vrhunskim bosanskim specijalitetima 'ispod saća', ali i sa ražnja i 'veriga'. Koliba hotela „Sunce“ je tokom dana mjesto gdje možete predahnuti uz topli napitak, dok se Vaši najmlađi skijaju na ski-liftu, a uveče „Koliba“ postaje mjesto za prelijepa druženja uz vatru kamina i ugodnu muziku.

VRH